Széchenyi logó
Szent András Iskola | 2000 Szentendre Bajcsy-Zs. u. 4. | +36 26 310-528 | szentandras@freemail.hu
Szent András Óvoda | 2000 Szentendre Bükköspart 29/B | +36 26 311 608 | andrasovi@gmail.com

KARITATÍV VÁLLALÁSOK

Iskolánkban a karitatív vállalások átszövik életünket. De advent időszakában kerülnek igazán fókuszba. Így történt ez idén is. Minden osztály bekapcsolódott számtalan jócselekedettel. Ennek eredményeként több, mint 42 kg csokoládét gyűjtöttünk össze állami gondozott gyermekek számára, a „Válts egy csokit mosolyra!”című felhívára, bekapcsolódva a Szent Ágota Alalpítvány akciójába.
Kiemelt vállalásunk minden évben a Szent Erzsébet Karitász Központ által szervezett „Gyermekek a gyermekekért” elnevezésű karácsonyi szolidaritási akció. Ennek keretében 249 db cipősdobozt töltöttek meg gyermekeink igényes ajándékokkal.
Volt olyan osztályunk, akik a helyi hajléktalan szállót keresték fel, tartós élelmiszert vittek ajándékba. Mások egyedülálló idősek számára adtak az ablakuk alatt karácsonyi szerenádot, hogy örömet vigyenek a magányos emberek szívébe. Akadt olyan osztály is, akik az őszi papírgyűjtés eredményeként összegyűjtött osztálypénzt ajánlották fel a „Jónak lenni jó!” jótékonysági kapmányhoz csatlakozva, ezzel is a COVID alatti árvákká vált gyermekeket támogatták. Mások pedig a Cseppkő Gyermekotthon számára vásároltak szükséges eszközöket, játékokat. És volt olyan osztály, akik  idősek otthonába készítettek mécsestartókat a lakók számára, ezzel is enyhítve számukra a vírus miatti bezártság érzését.
Mindezt átszőtték a reggeli rorátékon való megjelenések, az imák, amik nap mint nap keretbe foglalták életünket. A kedves kis jócselekedetek, figyelmességek, az angyalkázások. Gyermekeink mindent megtettek, szívvel és lélekkel egyaránt azért, hogy saját szívükbe is megszülethessen karácsony öröme. Köszönjük a pedagógusok lelkes szervezését, a gyermekek adakozását és a családok nagylelkű támogatását.