Széchenyi logó
Szent András Iskola | 2000 Szentendre Bajcsy-Zs. u. 4. | +36 26 310-528 | szentandras@freemail.hu
Szent András Óvoda | 2000 Szentendre Bükköspart 29/B | +36 26 311 608 | andrasovi@gmail.com

Napközi

Iskolánkban a napközit hivatalosan délutáni, tanulást segítő foglalkozásnak nevezzük. Ez pontosan lefedi fő feladatunkat: segítünk a délelőtt tanultakat gyakorolni, megtanulni, házi feladatokat elvégezni. Ezeket ellenőrizzük, s ha szükséges, közösen javítjuk ki. A technikai háttérnek köszönhetően lehetőségünk van arra is, hogy a tananyagokat játékos formában is elmélyítsük: társasjátékok, kártyák, online feladatok színesíthetik ezeket az alkalmakat. A tanulás megkezdése előtti rendszerezés, megbeszélés segíti a gyerekek önállósodását, tanulás technikai módszerek alkalmazásával igyekszünk őket felkészíteni az előttük álló évek munkájára.

Az élet persze nem csak tanulásból áll! Amikor csak lehetőség nyílik rá szabadidős foglalkozásokat is tartunk: meséket, ifjúsági regényeket olvasunk, kézműveskedünk, társasozunk, és sokat mozgunk az udvaron. Ez utóbbiban nagy segítség a szülők támogatásával felállított játszóvár, ami még az eltelt sok év alatt sem veszített a varázsából!

Sok éve hagyomány a csoportközi foglalkozás, ami általában a hónapok utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezek mindig valamilyen téma körül csoportosulnak: Szentek élete, fontosabb ünnepek, népi hagyományok, írók-költők munkássága, környezetvédelem, olimpia-paralimpia, ajándék készítése a hozzánk érkező óvodásoknak. Ilyenkor a diákok szabadon választhatják ki, hogy a felkínált alkotások közül melyiket szeretnék elkészíteni.

Nagy örömünkre a felső tagozatosok is szívesen kapcsolódnak be ezekbe a programokba, segítve a kisebbeket az alkotásokban.

 

 

Itt a farsang áll a bál!