Széchenyi logó
Szent András Iskola | 2000 Szentendre Bajcsy-Zs. u. 4. | +36 26 310-528 | szentandras@freemail.hu
Szent András Óvoda | 2000 Szentendre Bükköspart 29/B | +36 26 311 608 | andrasovi@gmail.com

Könyvtár

A könyvtár története

Az iskolai könyvtár néhány száz örökölt kötettel, egy tanterem zárt szekrényeiben kezdte meg működését. Önálló helyiséget akkor kapott, amikor elkészültek az új tetőtéri tantermek, ekkor sikerült az eredeti terveknek megfelelően a mostani helyre költözni.

Az állomány jelentős részét kitevő, több helyről örökölt könyvek egy részét le kellett selejtezni, mert elavultak. Azóta a gyarapodását pályázatokból, a tartós tankönyvekre és segédkönyvekre fordítható összegből, fedezzük. Előfordul, hogy ajándékba kapunk könyveket, más dokumentumokat.

 


Programok

A könyvtár amellett, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatást végzi, a különböző programok szervezésével is részese az iskola életének. Itt rendezzük meg októberben a népdaléneklési versenyt, novemberben a mesemondó versenyt és áprilisban a szavalóversenyt. Az író-olvasó találkozók, továbbképzések, és vetélkedők helyszínéül is szolgáltunk az elmúlt években. Az olvasóteremben egy egész osztály helyet tud foglalni. itt tartjuk a könyvtárhasználati órákat és könyvtári szakórákat is.

 

 


Az iskolai könyvtár működése

Az iskolai könyvtárt az iskola beiratkozott tanulói, pedagógusai, dolgozói vehetik igénybe, ha elfogadják a könyvtárhasználat szabályait.

Az iskolai könyvtárnak iskolai beiratkozásától fogva tagja minden tanuló. A könyvtárból könyvet csak a könyvtáros tudtával lehet kölcsönözni. A kölcsönzött könyvet 4 hét időtartamra kapják meg az olvasók. A kölcsönzési időt kérésre meg lehet hosszabbítani. Az elveszített, vagy megrongálódott könyv árát az olvasónak meg kell térítenie.

Nyitva tartás:
Hétfő: 12:45-13:45
Kedd: 08:45-10:45
Szerda: 12:45-15:15
Csütörtök: 11:45-12:45
Péntek: 12:45-13:45