Széchenyi logó
Szent András Iskola | 2000 Szentendre Bajcsy-Zs. u. 4. | +36 26 310-528 | szentandras@freemail.hu
Szent András Óvoda | 2000 Szentendre Bükköspart 29/B | +36 26 311 608 | andrasovi@gmail.com

Énekkar

Aprók kara, Kicsinyek kórusa

 

Iskolánk elsős és másodikos tanulóiból állnak a legkisebbek kórusai. Külön-külön előkészítő két év ez azok számára, akik meghallgatás után torkukban csilingelő hangon éneklő madárka meglétéről tesznek bizonyságot.
2014 szeptemberétől vezetem én ezt a két kórust, melynek célja elsősorban a kóruséneklés alapjainak megismerése és a közös éneklés nagyszerű élményének megtapasztalása. A helyes testtartás, levegővétel, tiszta intonáció elsajátítása, népdalcsokrok, kánonok, quodlibetek, könnyű kétszólamú kórusművek megismerése, megtanulása, hangszerkísérettel való éneklés, a közösen létrehozott produkció, a közös munka, az egymásra figyelés, egymásra utaltság érzésének átélése mind-mind része próbáinknak és szerepléseinknek.
Kórusaink minden tanévben általában kétszer szerepelnek. Vidám hangulatú farsangi koncerttel lepjük meg a hallgatóságot január vagy február hónapban iskolánkban és egy templomi koncertet adunk a tanév végén. De ezeken kívül elsőseink rendszeres szereplői tanári karácsonyi összejövetelünknek, másodikosainkkal pedig volt, hogy a városi karácsonyi rendezvénysorozatba is bekapcsolódva adtunk koncertet (2019. december, Advent Szentendrén) illetve Éneklő Ifjúság minősítő versenyen (2017. május, Veresegyház Éneklő Ifjúság arany minősítés) is részt vettünk a tanév második félévében.

 

Kalmanovitsné Dévai Anikó

Kicsinyek kórusa