Széchenyi logó
Szent András Iskola | 2000 Szentendre Bajcsy-Zs. u. 4. | +36 26 310-528 | szentandras@freemail.hu
Szent András Óvoda | 2000 Szentendre Bükköspart 29/B | +36 26 311 608 | andrasovi@gmail.com

Gyakorlati tanácsok szülőknek a távoktatáshoz

Kedves Szülők!

Tanulni muszáj! Az oktatás nem áll le, nem szűnik meg, csak a módja változik. Ezt a fajta tanulási stílust szülőnek, gyereknek, tanárnak egyaránt tanulni kell. Csak akkor leszünk sikeresek, ha mindhárom résztvevő hatékonyan együtt tud dolgozni. Nagyon fontos, hogy a gyerekekben közösen tudatosítsuk, hogy nem hosszú iskolai szünet van. Minden nap készülni, tanulni kell, nem holnaptól. A holnap mindig csak holnap lesz. Mától! Nagyon fontos, hogy közösen kialakítsanak egy napirendet, amit kötelező betartani.

A gyerekek a Google Tanterem (Classroom) segítségével fognak tanulni, azon keresztül kapják az órai anyagot, feladataikat, nekik is oda kell feltölteni a kész produktumaikat és tartják a kapcsolatot tanítóikkal, tanáraikkal. Ennek megismerésére kérjük, nézzék meg közösen az alábbi remekül használható videót:

Néhány gondolat a szülői felelősségről:
Kiemelten fontosnak tartjuk azt leszögezni, hogy a tanulás a gyermek feladata és kötelessége. Természetesen kezdetben több segítséget fog igényelni a szüleitől, mint korábban, de ez nem azt jelenti, hogy a szülő kapja a feladatokat. A gyermekben hamis kép alakul ki, ha a szülő végzi el helyette a munkát. Elsősorban őt csapjuk be, és okozunk károkat, ha nem a saját tudását fejlesztjük, ami a jövőben fog visszaütni.

A digitális oktatás szabályai:
– A tanítók, tanárok minden tanítási nap, mikor az adott tantárgyból az órarend szerint van órája a csemetének 8 és 9 óra között kiküldi az aznapi tananyagot.
– A nebulóknak a következő tanóra napján 10 óráig kell elkészíteni és visszaküldeni, valamint megtanulni a kiadott anyagot, hacsak ettől eltérő utasítást nem kap.
– Ha ez nem történik meg, ugyanúgy hiánynak számít, mintha az iskolában történt volna. A MozaNaplóban a tanára ezt jelzi.
– Ha a gyermek beteg, akkor a hiányzását ugyanúgy kezeljük, mint eddig. Azonnal kérünk az osztályfőnök felé egy jelzést, amikortól a gyerek nem tud részt venni az oktatásban. Amikor meggyógyult az elmaradt feladatait pótolnia szükséges.
– Természetesen majdnem a megszokott módon értékeléseket, osztályzatokat fognak kapni a gyerekek.
– Ha a gyerek valahol elakad, akkor kérhet online konzultációs időpontot személyesen tanítójától, tanárától.
– Az osztálytükör füzet vezetése innentől a szülő feladata, beleértve az ebédlői magatartást, a késést, a felszerelés hiányt is. Jelen helyzetben a köpeny viselésétől eltekintünk. A havi magatartás jegyet felelősségteljesen határozzák meg, a család minden tagjával való egyeztetés után minden hónap 5. napjáig juttassák el az osztályfőnöknek. 🙂

Reménykedünk a mihamarabbi személyes találkozásban. Jó egészséget és kitartást kívánunk mindenkinek! A Jóisten áldását kérjük minden családra!

a Szent András Iskola tantestülete