Széchenyi logó
Szent András Iskola | 2000 Szentendre Bajcsy-Zs. u. 4. | +36 26 310-528 | szentandras@freemail.hu
Szent András Óvoda | 2000 Szentendre Bükköspart 29/B | +36 26 311 608 | andrasovi@gmail.com

Óvodai és iskolai szociális segítő kollega bemutatkozása

Fridrich Flóra vagyok, tanulmányaimat 2018-ban kezdtem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szociális Munka szakán. 2022. januárjában kezdtem meg munkámat  a Dunakanyari Család-és Gyermekjóléti Intézményben óvodai és iskolai szociális segítőként, gyakorlatomat is itt végeztem a tavalyi tanévben.  Egyetemi tanulmányaim során sok programot és alapítványt ismerhettem meg, valamint élménypedagógiai, időmenedzsment és tanulmányi modellekkel kapcsolatos képzéseken is részt tudtam venni.
Az óvodai és iskolai segítő szolgáltatás a köznevelési intézményben biztosított preventív jellegű segítő tevékenység, amely az iskoláskorú gyerekek és fiatalok képességének, lehetőségeinek legoptimálisabb kibontakozását támogatja szociális kapcsolataik, társadalmi integrációjuk javításával.

Az óvodai és iskolai szociális segítőként egyéni, csoportos és közösségi szociális munkát végzek, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat látok el együttműködve az iskola gyermekvédelmi felelősével. A gyermekek, tanulók, szülők, pedagógusok részére adekvát szakmai segítséget nyújtok többek között információ szolgáltatással, tanácsadással, prevenciós foglalkozások tartásával. Emellett a hozzám fordulóknak ügyintézésben nyújtok segítséget, a szükséges szolgáltatásokhoz való hozzáférésben közvetítek.

Az iskolai szociális segítőként a gyermekek és szülők önkéntes megkeresését várom, ha problémáik megoldásában segítséget, támogatást igényelnek. A szolgáltatás térítésmentes.

További tájékoztató az óvodai-iskolai tevékenységről:

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/unios_projektek/efop194/194_Utmutato_iskola_190710.pdf

Elérhetőségeim: fridrich.flora@dunakanyari.hu

Ügyeleti idő:

kedden 8.00-12.00 óra között

szerda 11.00-15.00 óra között.